Wyszukaj według kategorii
SER MORBIER Z POPIOŁEM (krąg 1/2)
Kraj pochodzenia: Francja
Rodzaj mleka: krowie surowe
Masa: 3,25 kg
Przydatność do spożycia: 24
Ilość w opakowaniu: 2
Oryginalny francuski ser półtwardy Morbier charakteryzuje się zwartym, elastycznym i jednocześnie miękkim miąższem w kolorze kremowym. Po przekrojeniu widoczna jest pozioma czarna warstwa popiołu drzewnego, która ma bogatą tradycję w serowarstwie, a obecnie pełni funkcję dekoracyjną. Naturalna skórka sera w kolorze beżowym jest wilgotna. Ser Morbier ma ostry aromat i słodki owocowy smak. Bardzo dobrze się topi, jest doskonałym składnikiem sosów i zapiekanek. Produkowany z mleka krowiego. Zawiera 45% tłuszczu.
SER MIMOLETTE (plastry)
SER PARMIGIANO REGGIANO (porcja)
WASABI
SER KOZI BUCHETTE ROLADKA NATULARNA (blister)
SER KROWI FOURME D’AMBERT
SER CANTOREL GEANT (tort)
SER DIPLOMAT Z ZIELONYM PIEPRZEM (blok)
Pecorino di Tartufo
SER KOZI MEELANIA (PLASTRY)
SER FOURME D´AMBERT (walec)